Ćevapi su uz burek najpoznatije bosansko jelo. U čemu je tajnu smjese za ćevape? Kako napraviti ukusnu smjesu za ćevape? Kod pripreme smjese za ćevape važno je staviti dobar omjer svih sastojaka kako bi ćevapi bili ukusni i sočni.
Smjesa za ćevape ne zahtjeva puno sastojaka. Osnovni sastojci za smjesu za ćevape su:
- 1,5 kg govedine
- 500 grama janjetine
- 4 režnja mljevenih češnjaka
- 20 grama soli
Smjesa za ćevape priprema se tako da meso narežite na male kockice i začinite soli i mljevenim češnjakom. Stavite u hladnjak na 24 sata. Izvadite iz hladnjaka i dva puta meljite, da meso postane kompaktno. Sada kada je smjesa za ćevape napravljena, oblikujte ćevape. Možete ih oblikovati rukama.
Ćevapi se peku na visokoj temperaturi uz stalno okretanje. Najbolje pečeni ćevapi su na vatri od drvenog ugljena. Ćevapi su gotovi kada izvana porumene, a iznutra su blago ružičasti.
Smjesa za ćevape jednostavno se priprema, ali važno je napraviti dobar omjer svih sastojaka.