Riža je popularna i ukusna namirnica, no često ostaje neiskorištena nakon kuhanja. Ako ste se pitali možete li jesti preostalu rižu i sljedeći dan, odgovor je da, ali uz određene mjere opreza.
Riža može biti sigurna za konzumaciju i drugi dan, pod uvjetom da je pravilno pohranjena i obrađena. Međutim, važno je da se riža skladišti na odgovarajući način kako bi se spriječio razvoj bakterija i osigurala sigurnost hrane.
Riža je podložna brzom kvarenju i rastu bakterija ako se ne čuva ispravno. Kako biste spriječili moguće probleme, važno je znati kako sigurno čuvati i konzumirati preostalu rižu.
Nakon kuhanja, rižu treba brzo ohladiti i pohraniti u hladnjak. Idealno bi bilo najbolje konzumirati je sljedećeg dana, no ako želite sačuvati rižu dulje vrijeme, preporučuje se zamrzavanje. Kada ponovno zagrijavate rižu, pobrinite se da je potpuno zagrijana na visokoj temperaturi kako biste uništili sve bakterije. Držite se ovih savjeta i uživajte u ostatku riže bez brige o zdravstvenim problemima.