Kuharica /

Kako pripremiti slano prhko tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti slano prhko tijesto? Ako vas zanima kako pripremiti slano prhko tijesto donosimo recept za slano prhko tijesto.

31.10.2021.
11:46
Pixabay
VOYO logo

Slano prhko tijesto koje se topi u ustima, sočni fil koji se može spremiti po ukusu i namirnicama koje volite.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 115 g neslanog maslaca narezanog na kockice i ohlađenog, ½ šalice / 1 štapić
  • 195 g glatkog (potpuno purpurnog) brašna (1 ½ šalice)
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žumanjka od velikih jaja
  • 2-3 žlice hladnog mlijeka (po potrebi)

Upute za pečenje slanog prhkog tijesta

Brašno i šećer u prahu stavite u kuhaču i miješajte da se sjedine. Dodajte maslac i procijedite oko 20 sekundi dok komadići maslaca ne budu veličine graška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte žumanjke i dok procesor radi na najnižoj postavci, počnite ulijevati mlijeko. Upotrijebite samo onoliko mlijeka koliko vam je potrebno da se počne skupljati.

Izvadite tijesto na list papira za pečenje i upotrijebite ga zajedno s rubovima papira (da ga ne zagrijete rukama). Lagano ga uvucite u oblik diska, zamotajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

Pospite čistu radnu površinu brašnom i stavite hladno tijesto na vrh, a zatim i vrh tijesta pospite s malo brašna. Razvaljajte ga u krug od 30 cm debljine oko 5 mm. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i onda stavite tijesto u tepsiju. Tijestu možete dodati namirnice po želji.

Zagrijte pećnicu na 180C / 350F / 160C. Slano prhko tijesto pecite 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo