Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a savršeni su za posluživanje uz čaj ili kavu. Evo kako se pripremaju sitni kolačići od lješnjaka.
Sitni kolačići od lješnjaka sastojci:
- 200 g lješnjaka, sjeckanih
- 100 g maslaca, sobne temperature
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 žlica vanilin šećera
- 150 g brašna
- prstohvat soli
Upute za pripremu sitnih kolačića od lješnjaka:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. U zdjeli pomiješajte maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i vanilin šećer te miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sjeckane lješnjake i lagano promiješajte. Dodajte brašno i sol te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Napravite male kuglice od smjese te ih slažite na pripremljeni lim. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se kolačići ohlade na limu prije nego ih poslužite. Ovaj recept daje oko 30-40 sitnih kolačića od lješnjaka. Možete ih poslužiti kao poslasticu za goste ili ih spakirati u kutijicu i dati kao poklon.