Zeleno povrće /

Pirjane široke zelene mahune prilog uz glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Imate kod kuće široke zelene mahune i ne znate kako ih pripremiti? Donosimo vam jednostavan recept za pripremu širokih zelenih mahuna.

15.12.2021.
17:03
Pixabay
VOYO logo

Mahune se najčešće pripremaju kao varivo, ali mogu se pripremiti i kao prilog uz glavno jelo. Pripremite pirjane zelene mahune i poslužite ih kao prilog. Široke zelene mahune pripremaju se jednostavno i brzo, a vrlo su ukusne i zasitne.

Sastojci za pripremu širokih zelenih mahuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • široke zelene mahune
  • 2 do 4 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice morske soli
  • 1/3 šalice vode
  • svježe začinsko bilje

Postupak pripreme širokih zelenih mahuna:

Najprije odrežite i bacite krajeve širokih zelenih mahuna i operite ih u hladnoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak lagano zgnječite i ogulite. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijavajte ulje dok se ne zagrije. Dodajte češnjak i kuhajte, malo protresajući tavu, dok ne zamiriše i poprimi zlatnu boju, oko 2 minute.

Dodajte mahune, na koje se onda prilijepi voda od ispiranja, promiješajte s uljem i češnjakom. Pospite soli i dodajte vodu. Poklopite, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Podesite vatru kako biste održali stabilno lagano krčkanje.

Dok se se široke zelene mahune kuhaju, sitno nasjeckajte začinsko bilje koje želite dodati. Skinite poklopac, pojačajte vatru na najjaču i kuhajte, povremeno miješajući, dok preostala voda ne ispari, a mahune ne počnu rumeniti samo po rubovima.

Poslužite mahune vruće, tople ili na sobnoj temperaturi, a svježe začinsko bilje, ako ga koristite, prvo pospite po mahunama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospođica savršena
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo