Sekeli gulaš sa kiselim zeljem najčešće je jelo koje se priprema tijekom zimskih mjeseci. Međutim, nema razloga da se to jelo ne pripremi i u ljetnim ili proljetnim mjesecima. Pratite recept i napravite ukusan sekeli gulaš sa kiselim zeljem.
Sekeli gulaš sa kiselim zeljem sastojci:
- 1 kg svinjetine bez kosti
- 2 luka
- 2 žlice masti ili ulja
- 80 dkg narezanog kiselog zelja
- sol
- papar
Sekeli gulaš sa kiselim zeljem priprema:
Kiselo zelje dobro operite. Nakon toga naražite meso na kockice i stavite dinstati na luk. Dinstajte 15-ak minuta i tek nakon toga dodajte kiselo zelje.
Dinstajte sve zajedno uz dolijevanje vode oko 30 minuta. Nakon što meso postane mekano i zelje više nije žilavo sekeli gulaš sa kiselim zeljem je gotov. Dodajte začine prema želji, ali oprezno sa soli jer zelje je već samo po sebi dosta kiselo i slano.
Sekeli gulaš sa kiselim zeljem je gotov i spreman za posluživanje. Poslužite ga uz pire krumpir.