Ukrasite torte i kolače uz pomoć šećerne paste koju ste sami napravili. Kako napraviti šećernu pasu?
Za izradu šećerne paste potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 4 žlice hladne vode
- vrećica želatine u prahu
- 125 ml tekuće glukoze
- 1 žlica glicerina
- 1 kg šećera
Priprema šećerne paste:
Šećerna pasta pomoći će vam da napravite najljepše kolače koje ste ikada ispekli. Bez obzira pokrivate li cijelu tortu šećernom pastom ili je koristite za oblikovanje zabavnih figurica, ova slatka pasta predstavlja potpunu revoluciju u svijetu slastičarstva.
I dok se uvijek možete odlučiti za kupnju u trgovini, izraditi vlastiti oblik od šećerne paste lakše je nego što mislite.
Za izradu šećerne paste stavite vodu u malu zdjelu, pospite želatinu i namočite dok ne postane spužvasta. Stavite posudu na tavu s vrućom, ali ne kipućom vodom i miješajte dok se želatina ne otopi. Dodajte glukozu i glicerin, miješajući dok se dobro ne sjedine i ne umiješaju.
U veliku zdjelu stavite šećer u prahu. Napravite udubljenje u sredini i polako ulijte tekuće sastojke uz stalno miješanje. Dobro promiješajte.
Izbacite na površinu posutu šećerom u prahu i mijesite dok ne postane glatko, pospite dodatno šećerom u prahu ako pasta postane previše ljepljiva. Pasta se može upotrijebiti odmah ili čvrsto zamotana i pohranjena u plastičnoj vrećici do potrebe.