Vrste graha /

Šareni grah - osnovne karakteristike i način priprema

Image
Foto: Pixabay

Šareni grah može se pripremiti na mnogo načina i često ga koristite u kuhinji. Što sve trebate znati o šarenom grahu?

12.11.2022.
16:07
Pixabay
VOYO logo

Što se tiče mahunarki, šareni grah jedan je od najšarenijih i najljepših vrsta graha koji postoje. Ovaj izdašni sastojak ima svijetlu, bež-ružičastu boju s mrljama crveno-smeđe boje posvuda. Šareni grah vrlo je svestran. Šareni grah koristi se za složence, kao prilog, u juhi ili poslužen u salati.

Za razliku od glatkog, jednobojnog graha, šareni grah ima pjegavi uzorak ružičaste, crvene, smeđe i bež boje. To je svakako lijepa hrana, iako nakon kuhanja ove jarke nijanse blijede u svijetlosmeđu boju. Šareni grah se obično prodaje osušen i oljušten. Za najbolje rezultate potrebno ih je namočiti prije kuhanja. Svježi šareni grah treba biti oljušten i ne mora se namakati prije kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada znate što je šareni grah, važno je znati kako kuhati šareni grah. Kada kuhate šareni grah, najbolje ga je namočiti preko noći. Izvrsna stvar u vezi šarenog graha je to što se ne može lako prekuhati. Dobro drži oblik u juhi ili pečenju, čak i nakon podgrijavanja. Šareni grah pripremite i poslužite kao i svaki drugi grah. Kremasta tekstura blista sama kao prilog ili kao glavno jelo u složencu ili salati. Kada znate što je šareni grah i kako ga koristiti u receptu, vrijeme je za pripremu ukusnog šarenog graha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo