Kuharica /

Saltimbocca: kako napraviti Saltimboccu

Image

Saltimbocca jelo je od teletine, koje se brzo i jednostvno priprema. Donosimo vam recept za pripremu jela Saltimbocca.

30.7.2021.
14:47
VOYO logo

Jela s teletinom su brojna, a jeste li probali Saltimboccu? Ako niste, vrijeme je da probate. Ovo ukusno jelo od teletine gotovo je za manje od pola sata.

Saltimbocca sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg odrezaka teletine
  • 8 listova kadulje
  • 10 dkg maslaca
  • 8 kriški kuhane šunke
  • 4 žlice bijelog vina
  • papar
  • sol

Saltimbocca priprema:

Na maslacu pržite listove kadulje oko minute te izvadite. Dodajte na maslac ploške kuhane šunke i pržite oko dvije minute. I njih izvadite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite teleće odreske da budu takni, dodajte na tavu s maslacem i pržite sa obje strane oko dvije minute. Začinite sa soli i paprom.

Meso stavite na tanjur, prekrijte ga s ploškama pečene šunke i kaduljom.

Saltimbocca je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo