Talijanska kuhinja /

Recept kako se priprema Saltimbocca jelo talijanske kuhinje

Image

Saltimbocca je populano jelo talijanske kuhinje. Pratite recept i napravite ukusno jelo Saltimbocca.

1.10.2022.
14:56
VOYO logo

Saltimbocca je talijansko jelo u kojemu se servira teletina umotana pršutom i kaduljom. Saltimbocca je potom marinirana u različitoj tekućini, ovisno o mjestu gdje se priprema. Donosimo recept koji će vam olakšati pripremu jela Saltimbocca.

Sastojci za pripremu jela Saltimboccom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg narezane teletine
  • 4 tanke kriške pršuta
  • 4 lista kadulje
  • 5 dkg maslaca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • crni papar po ukusu
  • 5 dkg brašna
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žlice vode

Saltimbocca recept:

Da biste pripremili saltimbocca recept, počnite s rezanjem telećeg mesa, zatim svaki komad stavite na dasku za rezanje, uklonite sve živce i masnoću, a zatim je istucite meso sa batom da postane tanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sredinu staviti tanku šnitu pršuta i list kadulje. Koristite čačkalicu da zadržite sastojke zajedno. Ubacite 40 g maslaca u tavu i otopite na srednje jakoj vatri. Pobrašnite šnite mesa samo s jedne strane i postupno ih stavljajte u tavu s umakom, pojačajte temperaturu da se saltimbocce zarumene.

Popaprite po ukusu, ali nemojte soliti jer će pršut učiniti jelo dovoljno slanim. Kad saltimbocca odozdo porumeni, pomiješajte s bijelim vinom i pustite da ispari. Čim alkohol potpuno ispari, poklopite i kuhajte još minutu.

Prebacite saltimboccu na tanjur i držite ih na toplom. Sada se pobrinite za popratni umak: dodajte 20 g maslaca i vode u istu tavu s tekućinom od kuhanja saltimbocce. Smanjite dok ne dobijete lagano gustu kremu. Sada namažite vrhnje na dno tanjura za posluživanje i stavite kriške mesa na vrh. Saltimbocca je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo