Talijanska kuhinja /

Recept kako se priprema Saltimbocca jelo talijanske kuhinje

Image

Saltimbocca je populano jelo talijanske kuhinje. Pratite recept i napravite ukusno jelo Saltimbocca.

1.10.2022.
14:56
VOYO logo

Saltimbocca je talijansko jelo u kojemu se servira teletina umotana pršutom i kaduljom. Saltimbocca je potom marinirana u različitoj tekućini, ovisno o mjestu gdje se priprema. Donosimo recept koji će vam olakšati pripremu jela Saltimbocca.

Sastojci za pripremu jela Saltimboccom:

  • 30 dkg narezane teletine
  • 4 tanke kriške pršuta
  • 4 lista kadulje
  • 5 dkg maslaca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • crni papar po ukusu
  • 5 dkg brašna
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žlice vode

Saltimbocca recept:

Da biste pripremili saltimbocca recept, počnite s rezanjem telećeg mesa, zatim svaki komad stavite na dasku za rezanje, uklonite sve živce i masnoću, a zatim je istucite meso sa batom da postane tanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sredinu staviti tanku šnitu pršuta i list kadulje. Koristite čačkalicu da zadržite sastojke zajedno. Ubacite 40 g maslaca u tavu i otopite na srednje jakoj vatri. Pobrašnite šnite mesa samo s jedne strane i postupno ih stavljajte u tavu s umakom, pojačajte temperaturu da se saltimbocce zarumene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popaprite po ukusu, ali nemojte soliti jer će pršut učiniti jelo dovoljno slanim. Kad saltimbocca odozdo porumeni, pomiješajte s bijelim vinom i pustite da ispari. Čim alkohol potpuno ispari, poklopite i kuhajte još minutu.

Prebacite saltimboccu na tanjur i držite ih na toplom. Sada se pobrinite za popratni umak: dodajte 20 g maslaca i vode u istu tavu s tekućinom od kuhanja saltimbocce. Smanjite dok ne dobijete lagano gustu kremu. Sada namažite vrhnje na dno tanjura za posluživanje i stavite kriške mesa na vrh. Saltimbocca je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike