Recept i priprema /

Salata od sirovih tikvica kao predjelo ili prilog

Image
Foto: Pixabay

Sirove tikvice mogu biti dosadan sastojak, ali kada su vrlo tanko narezane, lijepo se mariniraju, posebno u soku od limuna. Pripremite salatu od sirovih tikvica još danas.

16.8.2022.
13:44
Pixabay
VOYO logo

Tikvice se najčešće poslužuju kuhane, ali možemo ih pronaći i sirove u umacima ili čak spiralizirane za izradu rezanaca s niskim udjelom ugljikohidrata. Sirove ili kuhane, tikvice su podcijenjeno voće koje ima ozbiljne nutritivne vrijednosti. Sigurno ih je jesti sirove i čak bi mogle pomoći u očuvanju hranjivih tvari koje bi se inače izgubile u procesu kuhanja.

Ovdje pogledajte kako se priprema salata od sirovih tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za salatu od sirovih tikvica:

  • sirove tikvice
  • 3 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina, metvice, vlasca, kopra ili kombinacije

Priprema salate od sirovih tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvu narežite što tanje možete. Pospite solju, po mogućnosti košer soli, i ostavite 15 do 30 minuta. Isperite i ocijedite na papirnatim ručnicima.

Pomiješajte limunov sok, češnjak i maslinovo ulje. Pomiješajte s tikvicama. Posolite i popaprite. Pokrijte i stavite u hladnjak na četiri do šest sati.

Izvadite iz hladnjaka i izvadite režanj češnjaka. Dodajte svježe začinsko bilje i promiješajte. Kušajte, prilagodite začine i poslužite salatu od sirovih tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo