Recept i priprema /

Salata od kvinoje lagano i ukusno predjelo ili prilog

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nova jela? Jeste li probali pripremiti salatu od kvinoje?

17.4.2022.
16:21
Pixabay
VOYO logo

Kvinoja je superhrana prepuna vitamina i minerala. Blagog je okusa što ju čini izvrsnom za salate. Sjemenke se često kuhaju poput riže ili samelju u brašno koje se može koristiti kao alternativa bez glutena u kuhanju i pečenju. Kako se priprema salata od kvinoje?

Sastojci potrebni za pripremu salate od kvinoje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica nekuhane kvinoje
  • 2 šalice vode
  • limenka slanutka
  • krastavac
  • crvena paprika
  • ¾ šalice nasjeckanog crvenog luka
  • šalica sitno nasjeckanog peršina
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • ¼ šalice limunovog soka
  • žlica crvenog vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Salata od kvinoje priprema se od kuhane kvinoje. Pomiješajte ispranu kvinoju i vodu u srednjem loncu. Zakuhajte smjesu na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite vatru da lagano kuha. Kuhajte otklopljeno dok kvinoja ne upije svu vodu, oko 15 minuta. Maknite s vatre i ostavite kvinoju sa strane.

U međuvremenu, u velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte slanutak, krastavac, papriku, luk i peršin.  U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ocat, češnjak i sol. Miksajte dok se salata od kvinoje ne sjedini, a zatim ostavite sa strane. Nakon što se kvinoja ohladi, dodajte je u zdjelu za posluživanje. Miješajte dok salata od kvinoje ne poprimi ujednačenu teksturu. Salatu od kvinoje začinite crnim paprom i po potrebi posolite. Salata od kvinoje može se čuvati poklopljena u hladnjaku do 4 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo