Kombinacija kelja i krumpira daje osvježavajuću i ukusnu salatu. Pripremite ovu salatu od kelja i krumpira koja se odlično slaže sa svim glavnim jelima.
Sastojci za salatu od kelja i krumpira:
- 50 dkg krumpira
- 20 dkg kelja
- luk
- ½ žlice soka od limuna
- prstohvat soli
Salata od kelja i krumpira priprema:
Za pripremu salate od kelja i krumpira zakuhajte veliki lonac vode. Unutra dodajte jednu žličicu soli zbog boljeg okusa.
Nakon toga operite i narežite krumpir po dužini na četvrtine. Krumpir skuhajte da omekša, ocijedite i ostavite ga da se ohladi.
U velikoj zdjeli pomiješajte kelj s limunovim sokom i solju. Koristeći ruke nježno masirajte zajedno oko jednu minutu. Kelj će početi venuti i postati svijetlozelen. Zatim dodajte zeleni luk i ostavite sa strane.
U maloj posudi pomiješajte senf, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol i papar. Preljev izlijte u zdjelu s keljom i zelenim lukom. U tu zdjelu također dodajte krumpir i lagano promiješajte da se dobro sjedini. Salatu od kelja i krumpira poslužite toplo ili je ohladite u hladnjaku dok ne budete spremni za jelo.