Sastojci za dvije - tri osobe
- tikvica
- dvije crvene paprike
- češnjak
- patlidžan
- rajčica
- indijski oraščići
- feta sir
- začinsko bilje
- maslinovo ulje, acceto balzamico, bosiljak, timijan
Tikvice i patlidžane narežite na kolutiće, malo posolite i ostavite 20-ak minuta da otpuste goričinu pa posušite u kuhinjskoj krpi i ispecite na grill tavi ili na roštilju. Paprike ispecite, pokrijte folijom da se koža odvoji pa ih ogulite.
Ostavite da se povrće ohladi i prepecite indijske oraščiće (ako ih pečete na roštilju, stavite ih na alu foliju kako vam ne bi popadali u pepeo).
Oguljene paprike narežite na trakice i zajedno s ostalim povrćem i sirom stavite u zdjelu pa dodajte indijske oraščiće.
Češnjak nasjeckajte skroz na sitno i stavite u mužar. Uzmite dvije grančice timijana i s njih skinite listiće te ih zajedno s nekoliko listića bosiljka dodajte češnjaku, ulijte maslinovo ulje i sve skupa dobro pomiješajte.
Rajčicu narežite na sasvim sitne kockice i dodajte mješavini ulja, češnjaka i začinskog bilja pa time prelijte salatu.
Budite oprezni kada solite jer je feta sir dosta slan.Salatu servirajte uz tostirane kockice kruha.
Više recepata za osvježavajuće salate i smoothieje pogledajte ovdje:
Salata 'Dovoljno je samo otići u vrt i do dućana po vrhnje'
After party u kuhinji: bogata salata od junetine, kuhanog povrća i jaja
Smoothie 'Pucam od zdravlja' za svu hrabru djecu i njihove roditelje
Sitne - dinamitne: bobičasto savršenstvo iz prirode za vaš smoothie
Tri gracije: Aronija, jabuka i nektarina - puna čaša vitamina!