Kuharica /

Rolano meso - recept za jednostavno i ukusno rolano meso

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Rolano meso savršen je eksperiment za vas. Saznajte što je rolano meso i kako se priprema rolano meso.

5.4.2023.
10:01
Pixabay
VOYO logo

Rolano meso je ukusno jelo koje se sastoji od slojeva mesa, nadjeva i povrća, smotanih u roladu i pečenih u pećnici. Ovo jelo može biti odličan izbor za posebne prigode ili za obiteljska okupljanja. Sastojci potrebni da se pripremi rolano meso su:

  • 4 tanke goveđe ili svinjske šnicle
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Kada pripremate ovaj recept za rolano meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa rasporedite šnicle i istanjite ih. Na svaku šniclu nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite rolade i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Rolano meso je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo