Plodovi mora /

Rižoto s plodovima mora na crveno - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako biste pripremili rižoto s plodovima mora na crveno, bit će vam potrebno malo truda, ali isplati se. Kako pripremiti rižoto s plodovima mora na crveno?

22.1.2022.
11:43
Pixabay
VOYO logo

Rižoto s plodovima mora na crveno odlično je glavno jelo za sve prigode. Kombinacija riže i plodova mora daje kompletni obrok. Kako napraviti rižoto s plodovima mora na crveno?

Sastojci za rižoto s plodovima mora na crveno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 25 dkg riže za rižoto
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1,5 dcl temeljca
  • 40 dkg miješanih plodova mora

Rižoto s plodovima mora na crveno priprema:

U tavi najprije zagrijte ulje i pirjajte luk na laganoj vatri dok ne omekša, ali ne porumeni. Zatim dodajte češnjak i kuhajte još jednu minutu kako biste u dobili bolji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rižoto od plodova mora na crveno umiješajte rižu, neprestano miješajući dok se dobro ne sjedini s ostatkom. Nakon toga u posebnoj tavi možete zagrijati pire od rajčice, vino, temeljac i sve zajedno dobro zagrijte.

U rižu dodajte zagrijane smjese od rajčica, neprestano miješajući dok riža ne upije tekućinu. Nastavite dodavati ostatak umaka, žlicu po žlicu, dok se ne doda sav umak i dok rižoto s plodovima mora na crveno ne dobije kremastu teksturu.

Dodajte plodove mora i i kuhajte još oko pet minuta ili dok plodovi mora ne budu kuhani. Začinite po ukusu.

Rižoto s plodovima mora na crveno poslužite vruć i ukrasite ga svježim peršinovim listom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo