Rižoto od kozica i šparoga izvrstan je kao predjelo ili lagano glavno jelo. Ako koristite za pripremu rižota od kozica i šparoga svježe šparoge tada ih nije potrebno dugo kuhati. Kako pripremiti rižoto od kozica i šparoga?
Sastojci potrebni za pripremu rižota od kozica i šparoga:
- 6 dcl pileće juhe
- 4 dcl vode
- 50 dkg šparoga
- luk
- 4 žlice maslaca
- 15 dkg riže
- ¼ šalice suhog bijelog vina
- 40 dkg očišćenih kozica
- 1 žlica naribane limunove korice
- ¼ šalice ribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Za rižoto od kozica i šparoga najprije je potrebno zakuhati juhu i vodu. Dodajte šparoge i pirjajte nepoklopljeno dok ne omekšaju, oko četiri minute. Prebacite šparoge šupljikavom žlicom u ledenu kupelj da se prestanu kuhati, a zatim ih ocijedite. Čuvajte juhu na laganoj vatri, poklopljeno.
Kuhajte luk na 2 žlice maslaca s ¼ žličice soli u tavi na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte rižu i kuhajte, neprestano miješajući, 1 minutu. Dodajte vino i pirjajte uz stalno miješanje dok se ne upije. Umiješajte pola šalice smjese za juhu i pirjajte, često miješajući, dok se ne upije. Nastavite dodavati juhu često miješajući i pustite da se svaki dodatak upije prije nego što dodate sljedeći.
Sada je potrebno dodati kozice i šparoge, s obzirom da je ovo recept za rižoto od kozica i šparoga. Umiješajte kozice i kuhajte dok se ne skuhaju, 2 do 3 minute. Za završiti ovaj recept za rižoto od kozica i šparoga umiješajte šparoge, koricu limuna, preostale 2 žlice maslaca, parmezan, peršin i papar po ukusu. Rižoto od kozica i šparoga je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!