Riblja jela /

Recept kako se radi dobar riblji temeljac

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za riblji temeljac? Riblji temeljac je sastojak koji se često koristi u pripremi raznih ribljih jela, a posebno u juhama i umacima.

8.4.2023.
12:25
Pixabay
VOYO logo

Priprema ribljeg temeljca je vrlo jednostavna, a rezultat je bogati i aromatični temeljac koji će poboljšati okus vašeg jela. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ribljeg temeljca.

Sastojci:

  • 1 kg ribljih kostiju (najbolje glava i rep)
  • 2 l vode
  • 1 velika mrkva
  • 1 luk
  • 1 celer
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 5 zrna crnog papra
  • sol po ukusu

Priprema ribljeg temeljca:

Očistite riblje kosti i dobro ih operite. U veliki lonac stavite vodu, riblje kosti, mrkvu, luk, celer, češnjak, lovorov list i zrna crnog papra. Stavite lonac na štednjak i pustite da zavrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite vatru i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 1 sat. Skinite pjenu s površine temeljca i dodajte sol po ukusu. Procijedite temeljac kroz gusto cjedilo ili gazu kako biste dobili bistri temeljac bez komadića. Vaš riblji temeljac je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete ga odmah koristiti u pripremi raznih jela, a višak temeljca možete smrznuti i kasnije koristiti. Riblji temeljac može biti osnova za pripremu ukusne riblje juhe, rižota s plodovima mora ili umaka za tjesteninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike