Riblji specijaliteti /

S ribom za ručak ne možete pogriješiti - pripremite ukusno i jednostavno jelo od ribljih filea

Image
Foto: Pixabay

Priprema ribe za ručak neka postane vaša rutina. Riblji recepti su brojni, izaberite najbolji za sebe.

1.10.2022.
15:38
Pixabay
VOYO logo

Ideje za riblje recepte uvijek dobro dođu osobito kada trebate pripremiti brzi i ukusan obrok. Kod pripreme ribe važna je dobra marinada. Donosimo jedan ukusan i jednostavan riblji recept koji je gotov za manje od pola sata.

Sastojci za riblji recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 filea ribe
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • Sok i korica od 1 srednjeg limuna
  • ½ žličice soli, plus ekstra po ukusu
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • svježe nasjeckano lišće bosiljka ili peršina

Priprema ribljeg recepta:

Papirnatim ručnicima temeljito osušite višak vlage s ribljih filea. U zdjeli pomiješajte otopljeni maslac, limunov sok i koricu te 1/2 žličice soli. Promiješajte da se dobro sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zasebnoj zdjeli pomiješajte preostalih 1/2 žličice soli, papriku, češnjak u prahu, luk u prahu i crni papar. Ravnomjerno utisnite mješavinu začina sa svih strana ribljih fileta.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje dok se ne zagrije. Nakon što ulje zagrije, pecite 2 riblja fileta istovremeno kako biste izbjegli prenatrpanost u tavici. Pecite svaku stranu dok riba ne porumeni, lagano pokapajte malo maslaca, soka od limuna i umaka. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Poslužite ribu iz ribljeg recepta s preostalim umakom od limuna i maslaca, bosiljkom ili peršinom i kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo