Riblji paprikaš jelo je koje za bazu ima slatkovodnu ribu. Postoje različiti načini pripreme ribe, riblji paprikaš je jedan od zahtjevnijih, ali vrlo ukusnih recepata. Ovo riblje jelo poslužite kao glavno jelo.
Riblji paprikaš sastojci:
- 1 kg slatkovodne ribe
- glavica luka
- 2 dcl bijelog vina
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 čili papričice
- 2 žlice slatke mljevene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- žlcia narezanog peršina
- ljuta mljevena paprikašulje
- sol
- papar
Riblji paprikaš priprema:
Skuhajte temeljac od glava ribe, repova, korijenastog povrća i dvije trećine luka.
Na ulju pržite trećinu luka dok ne omekša te dodajte češnjak, pire od rajčice, slatku mljevenu papriku i lovorov list.
Zalijte ribljim temeljcem. Neka sve zakuh ai dodajte ribu koju ste narezali na odreske. Sve kuhajate još 15 minuta i dodajte bijelo vino. Riblji paprikaš na krau pospijte s peršinom i poslužite.