Kuharica /

Recept za tjesteninu s dimljenim lososom bez vrhnja

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti losos i tražite nove recepte za ovu zdravu ribu? Tjestenina s dimljenim lososom savršen je recept za vas. Saznajte kako se priprema tjestenina s dimljenim lososom bez vrhnja.

5.4.2023.
10:17
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina s dimljenim lososom savršen je izbor za ukusan i jednostavan obrok. Ovaj recept ne koristi vrhnje, čime se postiže lakša i zdravija verzija ovog jela. Ovaj jednostavan i ukusan obrok idealan je za brzi ručak ili večeru.

Sastojci potrebni da se pripremi tjestenina s dimljenim lososom bez vrhnja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g tjestenine
  • 200 g dimljenog lososa
  • 1/2 crvenog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • sol i papar po ukusu

Prvo, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite i ostavite sa strane. Zatim nasjeckajte luk i dimljeni losos na sitne komadiće. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte luk. Dinstajte luk na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte dimljeni losos. Pržite oko 2 minute. Dodajte tjesteninu u tavu i promiješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte limunov sok i peršin, te sol i papar po ukusu. Nastavite pržiti još 2-3 minute dok se svi sastojci ne sjedine. Poslužite toplu tjesteninu s dimljenim lososom, uz svježe povrće po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo