Dok mnogi ljudi kupuju bundeve samo za ukras, korisno je znati da se od bundeva mogu napraviti i ukusni prilozi i deserti. Pire od bundeve čini fantastičan prilog uz jednostavan dodatak maslaca, soli i papra. No, kako se priprema pire od bundeve?
Sve što vam je potrebno da se pripremi pire od bundeve su:
- 1,5 kg bundeve
- 120 ml vode
- Sol i papar, po ukusu
Kada pripremate ovaj recept za pire od bundeve najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Odrežite vrh bundeve i izvadite sve sjemenke, a bundevu narežite na veće komade. Stavite komade bundeve u posudu za pečenje i ulijte 120 ml vode na dno posude te prekrijte folijom. Bundevu pecite u pećnici oko 50 minuta, odnosno dok bundeva ne omekša i lako se probuši vilicom. Pustite da se bundeva ohladi dok ne budete mogli rukovati bundevom. Zatim ostružite meku pulpu s kože u posudu blendera ili miksera, a koru bundeve odbacite. Bundevu pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu. Pire od bundeve podgrijte ako se odmah poslužuje ili ohladite i upotrijebite unutar 3 dana.