Kulinarstvo /

Recept za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom

Image
Foto: Pixabay

Pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom je idealna kombinacija koja će oduševiti vašu obitelj. Saznajte kako pripremiti pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom.

17.7.2023.
10:05
Pixabay

Ovaj recept za nježni pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom čine jednu nevjerojatnu i jednostavnu večeru. Za svega 50 minuta pripreme možete pripremiti obrok koji će oduševiti cijelu obitelj. Sastojci za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom su:

  • 900 g pilećih bataka i zabataka
  • 500 grama krumpira izrezanih na komade od 5 cm
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 2 žlice svježeg limunovog soka od oko pola limuna
  • 2 žličice senfa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra

Kada pripremate ovaj recept za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom najprije zagrijte pećnicu na 210°C. Obložite veliki lim za pečenje aluminijskom folijom. Dodajte kockice krumpira i piletinu u pleh. Pomiješajte sve ostale sastojke u maloj posudi. Piletini i krumpiru dodajte marinadu i promiješajte. Rasporedite krumpir oko piletine tako da piletina leži izravno na limu, a ne na vrhu krumpira. Obilno začinite soli i paprom i pecite 40-45 minuta dok se piletina ne ispeče, a krumpiri ne postanu hrskavi. Okrenite krumpir jednom tijekom vremena pečenja da ravnomjerno porumeni. Pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo