Jeste li čuli za lambada kolač? Ovaj osvježavajući kolač sastoji se od biskvita, žute kreme, bijele kreme, petit keksa i na kraju čokoladne glazure. Kolač nije zahtjevan za pripremu, a vrlo je ukusan i odličan je izbor za sve prigode. Pripremite ovaj kremasti kolač i uživajte.
Lambada kolač sastojci za biskvit:
- 4 žumanjka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg brašna
- 4 bjelanjka - snijeg
- prašak za pecivo
Napravite biskvit od svih sastojaka i pecite biskvit u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta. Kada je biskvti pečen, izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.
Lambada kolač sastojci za žutu kremu:
- 2 pudinga od vanilije
- 7,5 dcl gaziranog soka od naranče
- 2 žlice šećera
Odvojite 10 žlica soka i pomiješajte s pudingom i šećerom. Preostali sok stavite kuhati. Kada zakuha ukuhajte puding i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Kremu sa sokom od naranče stavite toplu na hladan biskvit i ostavite da se ohladi.
Lambada kolač sastojci za bijelu kremu:
- 8 dcl mlijeka
- 8 žlica gustina
- 8 žlica šećera
- 15 dkg margarina
Odvojite 10 žlica mlijeka i pomiješajte s gustinom i šećerom. Preostalo mlijeko stavite kuhati. Kada zakuha ukuhajte smjesu s gustinom i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se krema ohladi umiksajte margarin.
Glazura od čokolade:
- 25 dkg čokolade za kuhanje
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- žličica šećera
Stavite kuhati slatko vrhnje s čokoladom i šećerom. Uz neprekidno miješanje kuhajte dok se čokolada ne rastopi, ali vrhnje ne smije zakuhati. Kada se čokolada rastopi i ujednači smjesa maknite s vatre.
I na kraju preostaje slaganje kolača. Redosljed slaganja za lambada kocke je sljedeći - biskvit (natopite s malo mlijeka) - žuta krema - petit keksi (malo natopite u mlijeku) - bijela krema - glazura od čokolade.
Lambada kocke su gotove, stavite ih na hladno mjesto ili u hladnjak nekoliko sati prije rezanja.