Kuharica /

Recept za neodoljiv kremasti umak od šampinjona

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada sanjali o umaku koji obogaćuje svako jelo kremastom i bogatom teksturom? Kremasti umak od šampinjona čini upravo to. Donosimo recept za kremasti umak od šampinjona.

11.7.2023.
11:08
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za kremasti umak od šampinjona je bogat umak nevjerojatnog okusa, savršen za dodavanje tjestenini uz malo svježeg ribanog parmezana​ ili ga možete koristite kao umak za piletinu, svinjetinu ili odreske. Uz brokulu i rižu, kremasti umak od šampinjona je izvrstan obrok. Sastojci za kremasti umak od šampinjona su:

  • 150 grama šampinjona
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice maslaca
  • 3 do 4 žlice sitno nasjeckane ljutike
  • 1 režanj češnjaka, samljeven
  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar, po ukusu
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Kada pripremate kremasti umak od šampinjona najprije narežite šampinjone na ploške. Zatim zagrijte maslac i maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i kuhajte uz miješanje dok ljutika ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte uz miješanje 1 minutu. Dodajte šampinjone i malo vode u tavu i pirjajte uz povremeno miješanje dok tekućina gotovo ne ispari, oko 1 do 2 minute. Dodajte vrhnje u tavu i nastavite pirjati oko 4 do 5 minuta, ili dok se krema ne reducira i zgusne. Kušajte i dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu. Umiješajte peršin i poslužite kremasti umak od šampinjona uz glavno jelo po izboru. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike