Kuharica /

Recept za kečap gotov za samo pola sata

Image
Foto: Pixabay

Ukusni domaći kečap od rajčice spreman je za pola sata. Donosimo provjereni recept za kečap.

7.10.2022.
11:51
Pixabay
VOYO logo

Možete koristiti domaće verzije ovih već konzerviranih namirnica, ali zamjenom svježih namirnica dobit ćete okus koji nimalo nije sličan kečapu iz prodavaonice.

Sastojci za recept za kečap:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g paste od rajčice
  • 60 g smeđeg šećera
  • 100 ml vode
  • 30 ml bijelog vina ili jabučnog octa
  • 1 žličica luka u prahu
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • pola žličice mljevenog senfa
  • pola žličice soli
  • 3/4 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevene pimente
  • 1 prstohvat mljevenog klinčića
  • 1 mali prstohvat kajenskog papra

Recept za kečap:

Pomiješajte sve sastojke, pastu od rajčice, smeđi šećer, vodu, bijelo vino, luk u prahu, češnjak u prahu, mljeveni senf, sol, mljeveni cimet, mljeveni piment i, ako koristite, mljevene klinčiće i kajenski papar u malom loncu. Neka sastojci prokuhaju na srednjoj vatri uz često miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smjesa zavrije, smanjite vatru i kuhajte kečap 15 minuta. Promiješajte svakih nekoliko minuta, stružući smjesu sa stijenki lonca i pazeći da se ne zalijepi za dno. Ne dopustite da zagori. Po potrebi dodajte još vode da se ne zgusne previše.

Ako vam se nakon 15 minuta učini da ste dodali malo previše vode i da je kečap prerijedak, pojačajte vatru na srednje jaku i kuhajte nekoliko minuta uz stalno miješanje da ispari višak tekućine. Kečap treba biti dovoljno gust da kad drvenom žlicom povučete po dnu lonca ostane prazan trag koji se ne popuni odmah. Ugasite vatru i ostavite kečap da se hladi 5 minuta. Prebacite ga u čiste staklene teglice. Recept za kečap završava ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo