Jela s lignjama /

Recept za gulaš od lignji za savršen glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Gulaš od lignji je jelo koje se priprema od lignji i sličan je konceptu gulaša, ali umjesto mesa koristi se morski plodovi. Ovdje pronađite recept za gulaš od lignji.

10.8.2023.
13:15
Pixabay

Lignje su morski plodovi koji se često koriste u kuhinji, a gulaš od lignji je samo jedan od mnogih načina na koji se mogu pripremiti.

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka narezana na kockice
  • 1 zelena paprika narezana na kockice
  • 6-7 češnjeva češnjaka nasjeckana na kockice
  • 1 kg nasjeckanih lignji
  • 2 žličice kumina
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • ¼ žličice sjemena komorača
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 2 konzerve narezane rajčice
  • 2 lista lovora
  • 1 litra ribljeg ili pilećeg temeljca
  • 200 ml crnog vina
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 3 šalice kuhane riže
  • sol i papar

Priprema gulaša od lignji:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani luk, narezanu zelenu papriku i nasjeckani češnjak. Pržite dok povrće ne omekša i postane staklasto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte nasjeckane lignje u lonac i pržite ih nekoliko minuta dok ne postanu bijele i prozračne. Dodajte kumin, papriku, pahuljice crvene paprike, sjeme komorača i mljevenu pimentu. Dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.

Ulijte pasiranu rajčicu i dodajte narezane rajčice iz konzervi. Dodajte i listove lovora te pustite da smjesa prokuha. Dodajte juhu od školjki ili riblji/pileći temeljac, crno vino i jabučni ocat. Promiješajte, pustite da zavrije, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka oko 30-40 minuta, povremeno miješajući.

Okusite gulaš i prilagodite sol i papar prema ukusu. Poslužite gulaš od lignji preko kuhane bijele riže. Po želji, dodajte svježi nasjeckani peršin za posipanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo