Sladoled od vanilije ima više varijanti nego što mislite, a svaki je ukusan. Ovaj recept za domaći sladoled priprema se od pet jednostavnih sastojaka i pretvara se u bogat, kremast i ukusan sladoled. To je starinski recept za domaći sladoled od vanilije koji se prenosi generacijama.
Sastojci potrebni da se pripremi recept za domaći sladoled su:
- 4 žumanjka
- 1/2 šalice granuliranog šećera
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- 1 šalica gustog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Pripremu ovog recepta za domaći sladoled započnite tako da dodate žumanjke i šećer u srednju posudu i miksajte dok ne poprime svijetlo žutu boju i dobro se sjedine. U drugoj posudi zagrijte mlijeko na srednje niskoj temperaturi dok ne počne ključati. Nemojte miješati. U smjesu jaja i šećera postupno dodajte mlijeko uz neprestano miješanje. Vratite na vatru dok ne dosegne 75°C, ali ne dopustite da zavrije. Čim postigne odgovarajuću temperaturu, maknite mlijeko s vatre.
Ulijte bazu od kreme u hermetički zatvorenu posudu i pohranite u hladnjak dok se ne ohladi na 18°C. Što se baza od kreme dulje hladi, to će vaš sladoled biti kremastiji. Kada je baza za domaći sladoled spremna, umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije i ulijte u aparat za sladoled i obradite prema uputama aparata. Ovaj recept za domaći sladoled već je gotov. Domaći sladoled ostavite u zamrzivaču preko noći te poslužite. Dobar tek!