Kuharica /

Recept kako se radi ukusna pljeskavica sa sirom

Image
Foto: Pixabay

Pljeskavica sa sirom savršen je način kako običnu pljeskavicu pretvoriti u nešto neočekivano. Upoznajte se s pljeskavicom sa sirom, spojem sočne govedine i kremastog sira koji čini ovu jednostavnu poslasticu još primamljivijom.

4.8.2023.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Pripremite pljeskavice na potpuno novi način tako da im u središte dodate sir i napravite pravi gurmanski spektakl. Saznajte kako se priprema pljeskavica sa sirom.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, vrlo sitno nasjeckana
  • 70 g dimljene pancete, sitno nasjeckane
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 4 lista majčine dušice
  • 500 g mljevene nemasne junetine
  • 50 g svježih krušnih mrvica
  • 1 žumanjak
  • 60 g zrelog cheddara, naribanog
  • 60 g naribane mozzarelle

Kako se priprema pljeskavica sa sirom?

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite luk s dobrim prstohvatom soli 15 minuta dok ne omekša i postane proziran. Dodati pancetu i kuhajte još 5 minuta, zatim dodajte češnjak i majčinu dušicu, te kuhajte 2 minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi 15 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite mljeveno meso u veliku zdjelu. Masirajte rukama 5 minuta da meso omekša, zatim dodajte ohlađenu smjesu luka, prezle i žumanjak. Obilno začinite. Ravnomjerno podijelite na četiri dijela. Pomiješajte cheddar i mozzarellu. Dijelove govedine oblikujte u pljeskavice, tapkajući svaku u krug od 10 cm. Smjesu od sira podijelite na četiri dijela i svaki dio u rukama oblikujte u čvrstu kuglu, zatim utisnite u disk od otprilike 4 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeći jedan po jedan, stavite disk sira u središte goveđe pljeskavice, zatim stavite meso oko sira da pokrije. Lagano tapkajte dlanom da se malo spljošti, a zatim ohladite, pokriveno, najmanje 30 minuta ili do 48 sati. Nakon toga vaše pljeskavice sa sirom su spremne za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike