Paprikaš bez mesa je ukusna opcija za sve koji preferiraju biljne obroke ili žele uživati u raznolikosti okusa.
Sastojci:
- 2 veća krumpira
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice sušenog origana
- Sol i papar po ukusu
- 4 šalice povrtnog temeljca
- Svježi peršin za posipanje
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi, kada se odlučite za pripremu paprikaša bez mesa.
Nikako nemojte zaboraviti dodati sitno nasjeckani luk. Dinstajte ga uobičajeno, miješajući kuhačom, dok ne dobije zlatnožutu boju.
U sljedećem koraku ubacite narezane krumpire, paprike, mrkve i češnjak te kratko dinstajte dok povrće ne omekša.
Posipajte crvenu papriku u prahu, dimljenu papriku (ako koristite) te sušeni origano. Začinite solju i paprom po ukusu.
U paprikaš bez mesa ulijte povrtni temeljac i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte paprikaš dok krumpiri ne postanu mekani, a okusi se u potpunosti sjedine.
Poslužite paprikaš bez mesa ukrašen svježim nasjeckanim peršinom ili nekim drugim oku ugodnim začinskim biljem.