Kuharica /

Recept kako se priprema ukusan gulaš s njokima

Image

Gulaš s njokima pruža savršenu kombinaciju tekstura koja će vas oduševiti. Naučite kako se priprema tradicionalni gulaš s njokima i uživajte u finim okusima i teksturi.

5.8.2023.
11:52
VOYO logo

Gulaš je savršeno jelo za hladne dane koje će vas ugrijati i nagraditi savršenim okusom. Saznajte kako se priprema gulaš s njokima uz naš recept.

Sastojci:

  • 3 žlice paprike
  • 1 kg govedine za gulaš, narezane na komadiće
  • 30 ml ulja
  • 2 luka, narezana na kockice
  • 2 žlice brašna
  • pola žličice sjemenki kima
  • 2 lista lovora
  • 240 ml crnog vina
  • 1 l temeljca govedine
  • 3 pastrnjaka, oguljena i narezana na kockice
  • 3 mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 3 stabljike celera, narezane na kockice
  • 2 repe, oguljene i narezane na kockice
  • 5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • po potrebi sol i papar

Kako se priprema gulaš s njokima:

Za početak pripreme gulaša s njokima u velikom loncu zagrijte 30 ml ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i kuhajte nekoliko minuta, miješajući, kako bi se začini sjedinili s lukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezanu govedinu i pržite je sa svih strana dok ne postane smeđa. Dodajte više ulja po potrebi. Posipajte brašno i sjemenke kima preko mesa i miješajte kako bi se sve sjedinilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte listove lovora, crno vino i temeljac. Promiješajte i pustite da zavrije. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Pustite da gulaš lagano krčka oko 1,5 do 2 sata ili dok se govedina ne omekša.

Dodajte narezane pastrnjake, mrkve, celer, repe i krumpire. Nastavite kuhati dok povrće ne omekša, obično još 30-40 minuta. Po potrebi dodajte sol i papar kako bi se postigao željeni okus. Poslužite topao gulaš, po mogućnosti uz svježe pečeni kruh ili drugi omiljeni prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike