Glavno jelo /

Recept kako s priprema paprikaš od pilećih krilaca

Image

Paprikaš je ukusno i aromatično jelo s mesom i paprikom koje je popularno u srednjoeuropskim kuhinjama. Naučite kako se priprema paprikaš od pilećih krilaca.

4.8.2023.
10:48

Paprikaš je obično sastavljen od mesa poput piletine, svinjetine, govedine ili janjetine, crvene paprike, luka i začina. Danas pripremite paprikaš od pilećih krilaca uz ovaj recept.

Sastojci:

  • 500 g pilećih krilaca
  • 2 veće crvene paprike
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica crvene slatke paprike
  • pola žličice ljute paprike
  • 1 žličica soli
  • pola žličice paprike
  • 1 lovorov list
  • 20 ml pilećeg temeljca (ili vode)
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 100 ml kiselog vrhnja (po izboru)

Kako se priprema paprikaš od pilećih krilaca?

Za početak pripreme paprikaša od pilećih krilaca operite pileća krilca, posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikom loncu ili dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća krilca i pržite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe. Uklonite ih iz posude i stavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom loncu dodajte sjeckani luk i bijeli luk. Dinstajte ih dok luk ne omekša. Dodajte crvenu slatku papriku i ljutu papriku (ako koristite), te promiješajte kako biste se začine sjedinili sa lukom.

Dodajte pasiranu rajčicu i kratko propržite kako biste se oslobodili okusa. Dodajte narezane crvene paprike i pileća krilca natrag u lonac. Promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

Dodajte lovorov list, sol i papar, te prelijte pilećim temeljcem (ili vodom). Smanjite vatru na nisku, pokrijte lonac i pustite da se sve kuha oko 30-40 minuta, povremeno miješajući.

Kad su krilca mekana i kuhana, dodajte kiselo vrhnje i ponovno promiješajte. Kuhajte još nekoliko minuta da se sve zagrije. Poslužite paprikaš od pilećih krilaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo