Jela s ribom /

Recept kako pripremiti sočnu pastrvu za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Neka se barem jedanput u tjednu na vašem jelovniku pronađe riba. Donosimo ideju i recept kako pripremiti pastrvu.

11.5.2023.
16:41
Pixabay
VOYO logo

Pastrva je odličan izbor za riblji meni. Vrlo se jednostavno i brzo priprema, a izvrsnog je ukus. Možete je poslužiti uz prilog i salatu prema želji. Kako se priprema pastrva i na što trebate obratiti pozornost kod pripreme donosi recept.

Sastojci za pripremu pastrve:

  • 2 pastrve
  • 4 žlice ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • limun
  • sok
  • papar

Kako pripremiti pastrvu:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pastrve operite i posušite. U unutarnju stranu pastrve utrljajte sol i papar. Dodajte nasjeckani češnjak i nekoliko kolutova limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio češnjaka i limuna ostavite i stavite na vrh pastrve. Pokapajte s maslinovim uljem i stavite u lim za pečenje. Pastrvu pecite oko 20 minuta. Važno je na vrijeme izvaditi pastrvu iz pećnice kako se ne bi osušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike