Kuharica /

Recept kako pripremiti domaće lazanje za ručak

Image
Foto: Pixabay

Kako biste pripremili lazanje, bit će vam potrebno nešto više od sat i pol vremena. Pratite recept i saznajte kako pripremiti lazanje.

14.7.2023.
13:15
Pixabay
VOYO logo

Pripremiti lazanje nije komplicirano, uvjerite se sami. Recept za pripremu lazanja nije zahtjevan, a jelo je gotovo za sat vremena. Pstoje različite varijane kako pripremiti lazanje, donosimo osnovnu i jednostavnu opciju.

Kako biste pripremili lazanje, potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žuti luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500g mljevene govedine
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 šalice mozzarella sira
  • 15 suhih listova za lazanje
  • 2 šalice ricotta sira
  • bešamel umak

Kako pripremiti lazanje:

Pećnicu stavite da se zagrije na 200 C. Luk prepecite na maslinovom ulju u tavi, a zatim dodajte 500g mljevene govedine, 1/2 žličice košer soli i 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra i kuhajte, lomeći govedinu na male komadiće oko 8 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte tanak sloj marinara umaka na dno posude za pečenje, a ostatak ulijte u govedinu.

U posudu za pečenje stavite 5 listova za lazanje te na njih rasporedite 1 šalicu ricotta sira, 1 i ½ šalice bešamel umaka i 1 šalicu mozzarelle. Nastavite slagati lazanje te na završni sloj stavite 5 listova i preostali umak tako da u potpunosti prekrije listove.

Posudu za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i pecite lazanje sat vremena. Nakon toga pospite mozzarellom i još malo zapecite. Ohladite pripremljene lazanje barem 15 minuta prije kušanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo