Kulinarstvo /

kako se priprema domaća ragu juha?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti zdravu i ukusnu juhu? Ragu juha je najbolji izbor za vas. Saznajte što je ragu juha i kako se priprema ragu juha.

28.2.2023.
9:52
Pixabay
VOYO logo

Ragu juha je bogata i ukusna juha koja sadrži sastojke poput povrća, mesa, tjestenine i rajčice. Ova juha, koja potječe iz Italije, popularna je širom svijeta, a njezin jedinstveni okus i tekstura čine je idealnim izborom za tople zimske dane.

Sastojci potrebni da se pripremi domaća ragu juha su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svinjskog mesa, nasjeckanog na male komadiće
  • 1 srednje velika mrkva, narezana na kockice
  • 1 srednje veliki luk, sjeckani
  • 3 češnja češnjaka, usitnjena
  • 200 grama tjestenine po izboru
  • 800 g konzervirane rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica svježeg bosiljka, sjeckanog
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra

Kako biste pripremili domaću ragu juhu najprije zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane mekan. Dodajte narezanu mrkvu i nastavite pirjati dok mrkva ne omekša. Dodajte narezano svinjsko meso u posudu i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe. Dodajte rajčice i začine te dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 30 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine i ragu juha postane bogatog okusa.

U drugoj posudi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite ju i dodajte u posudu s juhom. Miješajte tjesteninu s juhom dok se potpuno ne sjedine. Ragu juha već je gotova. Poslužite ragu juhu vruću, ukrašenu svježim bosiljkom i parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo