Punjene paprike s mesom jelo su koje nas vraća u djetinjstvo. Najbolje punjene paprike rade naše majke i bake. No, donosimo vam recept za punjene paprike kao iz mamine/bakine kuharice.
Kako biste napravili punjene paprike s mesom potrebno vam je sljedeće:
- 500 g mljevenog mesa
- 100 g riže
- pol glavice sitno nasjeckanog luka
- 1 jaje
- sol
- vegeta
- papar
Punjene paprike s mesom priprema:
Paprike očistite od koštica, izdubite, operete i dobro posušite. U posudi pomiješajte sve sastojke.
Ako radite zapečenu verziju, nakon što napunite paprike dobivenim nadjevom, pećnicu upalite na 180 stupnjeva te dok se ona zagrijava, na lim za pečenje posložite paprike. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 20 do 30 minuta, a na polovice vremena okrenite paprike.
Ako radite tradicionalan recept, u loncu zapecite malo brašna i ulje te dodajte malo vode, pasiranu rajčicu, sol i malo šećera. Možete dodati i pola glavice luka za bolji okus te lovorov list. Punjene paprike s mesom posložite u saft te ostavite da krčkaju u saftu.
Zadnjih 15 minuta dodajte zapršku od brašna i vode (1 žlica brašna i 300 ml tople vode).
Kada se paprike zapeku ili kada se saft zgusne, vaše su punjene paprike s mesom spremne za posluživanje.
Poslužite ih uz prilog prema želji.