Kuharica /

Pripremite sočnu jesensku pitu od krušaka i jabuka

Image
Foto: Pixabay

Tražite savršeni jesenski recept za pite? Pita od krušaka i jabuka neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema sočna pita od krušaka i jabuka.

10.8.2023.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Ova pita od krušaka i jabuka stvarno govori donosi jesenski ugođaj. Kada je riječ o vrsti jabuka i krušaka, najbolje je koristiti čvrsto, ali ne pretvrdo voće. Voće ne morate guliti, ali ako ogulite jabuke, tada je najbolje oguliti i kruške.

Sastojci za pitu od krušaka i jabuka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Tijesto za pitu s duplim korama
  • 3 srednje zrele kruške, oguljene i tanko narezane
  • 3 srednje jabuke, oguljene i tanko narezane
  • 240 grama šećera, podijeljeno
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žličica punomasnog mlijeka

Kada želite pripremiti pitu od krušaka i jabuka najprije obložite tanjur za pitu s donjim tijestom te odrežite višak. U velikoj zdjeli pomiješajte kruške, jabuke, 230 grama šećera, limunov sok, cimet i muškatni oraščić. Prebacite smjesu na koru i pokapajte maslacem. Razvaljajte preostalo tijesto da stane na vrh pite i izrežite proreze u tijestu. Po želji dodajte ukrasne izreze. Premažite mlijekom i pospite preostalim šećerom. Rubove labavo prekrijte folijom. Pecite pitu od krušaka i jabuka na 175°C oko 30 minuta. Uklonite foliju i pecite 30-35 minuta duže ili dok korica ne porumeni. Ohladite pitu od krušaka i jabuka na rešetki prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo