Ručak /

Teleća jetrica s karameliziranim lukom uz pire krumpir

Image
Foto: Pixabay

Priprema telećih jetrica nije zahtjevna, a rezultat je ukusno i zasitno glavno jelo. Kako pripremiti teleća jetrica s karameliziranim lukom?

3.2.2022.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Recept za pripremu telećih jetrica s karameliziranim lukom topit će se u ustima. Kako pripremiti teleća jetrica?

Sastojci za pripremu telećih jetrica:

  • pola kg telećih jetrica
  • 5 dkg maslaca
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • ¼ šalice balzamičnog octa
  • žličica šećera
  • sol i papar po ukusu
  • veliki crveni luk, tanko narezan

Priprema telećih jetrica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Teleća jetrica lagano uvaljajte brašnom. Začinite sa soli i paprom.

U velikoj tavi otopite maslac i maslinovo ulje. Jetrica pecite po 2 minute sa svake strane za srednje pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte 1 žlicu maslaca u istu tavu i na laganoj vatri kuhajte luk sa šećerom dok ne porumeni. Deglazirajte balzamičnim octom oko 1 minutu.

Jetrica na tanjuru, poslužite s lukom i pire krumpirom kao prilogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo