Krem juhe znaju biti teške za pripremu. Teško je pogoditi savršenu gustoću bez da se juha pretvori u ljepilo ili u sasvim vodenastu teksturu. Uz to se čini da nam treba mnogo vremena za pripremu domaće krem juhe.
Međutim, pronašli smo savršen recept za juhu koju uopće ne morate kuhati, već svježe namirnice jednostavno 'blendate' u miskeru.
Za svježu krem juhu od avokada i rajčica potrebno vam je:
- 6 šljivolukih rajčica
- 4 velike glavice luka
- 1 veliki režanj češnjaka mljevenog
- 250 ml vode
- 1 crvena paprika srednje veličine
- 2 stapka celera
- 6 sušenih rajčica pakiranih u ulju
- 1 krastavac
- veliki avokado
Trebat ćete i bosiljak, 1 čajnu žličica origana i 2 žličice tamnog šećera. Potreban vam je sok od jednog velikog limuna, žličice soli i papra.
Stavite rajčice, luk, češnjak i vodu u blender i miksajte dok se ne pretvori u finu smjesu. Dodajte crvenu papriku, celer, sušene rajčice i žličicu ulja te ponovno blendajte. Dodajte ostatak sastojaka i nastavite miksati.
Isprobajte juhu i dodajte začine po želji. Servirajte u tanjurima za juhu, a prethodno je možete i podgrijati u lončiću na nekoliko minuta dok ne proključa.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!