Priprema prhkih keksa s bademima je jednostavna i brza, pa su ovi keksi savršeni za sve prigode.
Prhki keksi s bademima sastojci:
- 150 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 200 g brašna
- pola praška za pecivo
- 100 g mljevenih badema
Kako se pripremaju prhki keksi s bademima?
Maslac sobne temperature izmiksajte s šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje i nastavite miksati dok se ne sjedini s maslacem i šećerom.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe. Suhe sastojke postepeno dodajte u smjesu maslaca, šećera i jaja, miješajući dok se sve ne sjedini. Tijesto stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180°C. Tijesto izvadite iz hladnjaka i formirajte male kuglice, koje ćete složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Prhke kekse s bademima pecite oko 12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Pečene kekse ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta prije nego ih premjestite na rešetku za hlađenje. Ovi prhki keksi s bademima savršeni su za uživanje uz čaj ili kavu, a uz dodatak malo cimeta ili korice limuna možete ih dodatno obogatiti okusom.