Povrća na roštilju u foliji odličan je prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Prilagodite recept za pripremu povrća na roštilju vlastitom ukusu. Kako pripremiti povrće na roštilju u foliji?
Sastojci za pripremu povrća na roštilju u foliji:
- ½ šalice ulja
- ¼ šalice jabukovača
- 1 češanj češnjaka,
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- 200 g zelenog graha
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica
Priprema povrća na roštilju u foliji:
Kako biste ispekli povrće na roštilju u foliji, najprije zagrijte roštilj na srednju temperaturu. Nakon toga izrežite šest komada čvrste folije.
U velikoj zdjeli umutite ulje, ocat, češnjak, začinjenu sol i papar. Dodajte povrće i ravnomjerno ga podijelite na komade folije. Sve prelijte pripremljenim umakom.
Duge strane folije presavijte jednu prema drugoj, stisnite rubove kako biste u potpunosti zapečatili foliju. Presavijte i stisnite preostale rubove, formirajući zatvoreni paket.
Stavite paketiće s povrćem mašnom prema gore na roštilj. Zatvorite roštilj i pecite otprilike 20 minuta. Da biste provjerili da li je povrće u foliji pečeno, izvadite jedan paketić s roštilja, pažljivo otvorite i kušajte povrće.
Trebalo bi biti hrskavo, a opet mekano. Pažljivo otvorite pakete i poslužite vaše povrće iz folije na roštilju.