Kuharica /

Posne punjene slane palačinke - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Posne punjene slane palačinke su savršen izbor za vegansku ili posnu prehranu, a mogu se pripremiti s različitim nadjevima. Ako konzumirate vegansku prehranu, onda je ovaj recept savršen za vas.

15.3.2023.
11:50
Pixabay
VOYO logo

U ovom receptu, predstavit ćemo varijantu posnih punjenih slanih palačinki s nadjevom od povrća i sojinog sira.

Za pripremu ove posne verzije palačinki, potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • 400 ml vode
  • pola žličice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 g svježeg povrća po izboru (npr. špinat, paprika, tikvice)
  • 200 g posnog sira od soje
  • 1 žličica suhog biljnog začina

Kako se pripremaju posne punjene slane palačinke?

Za početak pripreme posnih punjenih slanih palačinki, pripremit ćemo smjesu za palačinke. Pomiješajte brašno, vodu, sol i maslinovo ulje u posudi za miješanje dok smjesa ne postane glatka. Ostavite smjesu da odstoji najmanje 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok smjesa odmara, pripremite nadjev. Nasjeckajte povrće na sitne komadiće i kratko popržite na tavi. Zatim dodajte posni sir od soje i biljni začin te miješajte dok se sastojci ne sjedine i sir ne omekša.

Uz pomoć tave za palačinke, pecite palačinke na srednje jakoj vatri. Ulijte malu količinu smjese u tavu i razmažite je po cijeloj površini. Pecite palačinku s jedne strane dok ne postane zlatno smeđa, a zatim je okrenite i pecite s druge strane.

Kada su palačinke gotove, stavite na svaku malo nadjeva od povrća i sira te ih preklopite. Servirajte ih tople ili hladne. Ovaj recept za posne punjene slane palačinke je brz i jednostavan za pripremu, a uz to i vrlo zdrav. Uživajte u ovom ukusnom obroku kao doručak, ručak ili večeru, te prilagodite nadjev prema svojim preferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo