Kuharica /

Posna francuska salata kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Francuska salata je neizostavno jelo osobito u vrijeme božićnih blagdana. Jeste li probali posnu francusku salatu?

10.12.2021.
15:43
Pixabay
VOYO logo

Posna francuska salata samo je jedna od varijacija ovog ukusnog priloga. Francuska salata nastala je u 19. stoljeću u Rusiji, stoga se ponekad naziva i ruska salata. Ova salata se tijekom godina mijenjala ovisno o načinima kuhanja u pojedinim državama.

Sastojci potrebni da se pripremi posna francuska salata su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • krumpir
  • jaja
  • mrkve
  • luk
  • grašak
  • kiseli krastavci
  • majoneza
  • sol i papar.

Priprema posne francuske salate:

Najprije stavite kuhati cijele, neoguljene krumpire i mrkvu u lonac s vodom. Dodajte žličicu soli i pustite da prokuha. Kuhajte dok povrće ne omekša oko 20-25 minuta. Zatim izvadite iz vode i ostavite da se potpuno ohladi prije guljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se povrće kuha, stavite kuhati jaja u lonac s hladnom vodom. Kada voda zagrije, pustite da se jaja kuhaju još 10 minuta prije nego ih izvadite iz vode i pustite da se ohlade. Dok se ovi sastojci kuhaju, nasjeckajte kisele krastavce i luk na sitne kockice. Kada su se jaja skuhala, ogulite ih i nasjeckajte na kockice. Isto učinite i sa povrćem. Posljednji korak kada se radi posna francuska salata je da stavite sve sastojke u posudu, dodate majonezu i pomiješate da se sastojci sjedine.

Ova posna francuska salata najukusnija je kada se ohladi. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo