Kuharica /

Savjeti za pohanje pilećih prsa

Image
Foto: Pixabay

Pohanje pilećih prsa izuzetno je lagan i jednostavan način pripreme ručka za cijelu obitelj. Kako savršeno pohati pileća prsa?

30.3.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Pohana pileća prsa jelo su koje djeca obožavaju jer pileća prsa budu hrskava i mekana. Osim toga, pohanje pilećih prsa ne zahtjeva puno vremena ni truda jer je ovo jelo gotovo za svega 20 minuta.

Sastojci potrebni za pohana pileća prsa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 velika jaja
  • Krupna sol
  • 1/3 šalice višenamjenskog brašna
  • 3 1/2 šalice svježih krušnih mrvica
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 8 tankih pilećih kotleta
  • kriške limuna, za posluživanje

Prije svega, za pohanje pilećih prsa potrebno je pripremiti smjesu. U plitkoj posudi umutite jaja sa žličicom soli te ostavite da odstoji 5 minuta. U drugu plitku posudu začinite brašno s 1/4 žličice soli. U trećoj plitkoj posudi začinite krušne mrvice s 1 žličicom soli.

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjem plinu. U međuvremenu osušite piletinu papirnatim ručnicima. Za pohanje pilećih prsa, potrebno ih je obložiti pripremljenim začinima. Premažite brašnom, otresite višak, pa umočite u jaje. Udubite u krušne mrvice, dvaput okrenite i tapkajte da se prilijepi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pohanje pilećih prsa povećajte vatru na srednje jaku. Dodajte piletinu u tavu te kuhajte, povremeno lagano protresajući tavu, dok piletina ne porumeni, oko 4 minute. Okrenite hvataljkama te nastavite pohati pileća prsa porumene, još 2 do 3 minute. Pohanje pilećih prsa već je gotovo te je piletina spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo