Kuharica /

Savjeti za pohanje pilećih prsa

Image
Foto: Pixabay

Pohanje pilećih prsa izuzetno je lagan i jednostavan način pripreme ručka za cijelu obitelj. Kako savršeno pohati pileća prsa?

30.3.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Pohana pileća prsa jelo su koje djeca obožavaju jer pileća prsa budu hrskava i mekana. Osim toga, pohanje pilećih prsa ne zahtjeva puno vremena ni truda jer je ovo jelo gotovo za svega 20 minuta.

Sastojci potrebni za pohana pileća prsa su:

  • 3 velika jaja
  • Krupna sol
  • 1/3 šalice višenamjenskog brašna
  • 3 1/2 šalice svježih krušnih mrvica
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 8 tankih pilećih kotleta
  • kriške limuna, za posluživanje

Prije svega, za pohanje pilećih prsa potrebno je pripremiti smjesu. U plitkoj posudi umutite jaja sa žličicom soli te ostavite da odstoji 5 minuta. U drugu plitku posudu začinite brašno s 1/4 žličice soli. U trećoj plitkoj posudi začinite krušne mrvice s 1 žličicom soli.

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjem plinu. U međuvremenu osušite piletinu papirnatim ručnicima. Za pohanje pilećih prsa, potrebno ih je obložiti pripremljenim začinima. Premažite brašnom, otresite višak, pa umočite u jaje. Udubite u krušne mrvice, dvaput okrenite i tapkajte da se prilijepi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pohanje pilećih prsa povećajte vatru na srednje jaku. Dodajte piletinu u tavu te kuhajte, povremeno lagano protresajući tavu, dok piletina ne porumeni, oko 4 minute. Okrenite hvataljkama te nastavite pohati pileća prsa porumene, još 2 do 3 minute. Pohanje pilećih prsa već je gotovo te je piletina spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo