Recept /

Kako pohati patlidžane?

Image

Pohani patlidžan može biti kao odličan i brz ručak. Kako pohati patlidžan?

5.2.2022.
16:33
VOYO logo

Kod pripreme za pohanje patlidžana, najprije odrežite vrh i oglulite kožu. Nakon toga patlidžan narežite po dužini na ploške debele oko jedan centimetar.

Obje strane svake kriške patlidžana pospite solju. Tepsiju s rubovima obložite papirom ili kuhinjskim ručnicima. Složite kriške patlidžana u jednom sloju. Na vrh stavite još jedan sloj kuhinjskih ili papirnatih ručnika. Na vrh postavite drugu tepsiju. Pustite da se kriške patlidžana cijede 30 do 60 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu stavite brašno u plitku zdjelu. Začinite prstohvatom soli. U plitkoj posudi začinite jaja s prstohvatom soli i umutite vilicom dok se smjesa ne sjedini. Dodajte unutra panko, crni papar, origano, češnjak u prahu, papriku, luk u prahu i izmiješajte dok se sve ne sjedini.

Dok se ulje zagrijava, panirajte ploške patlidžana. Svaki komad osušite papirnatim ili kuhinjskim ručnikom. Obje strane uvaljajte u brašno, pa u jaje, i krušne mrvice, nakon čega ih prebacite na poseban tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je ulje dovoljno vruće, možete krenuti s pohanjem patlidžana. Pecite ih dvije do tri minute sa svake strane, dok ne porumene. Netom pohane patlidžane premjestite na papirnati ubrus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo