Iako je priprema pohanog kruha veoma jednostavna i zahtijeva tek nekoliko sastojaka, možete pratiti razne recepte za njegovu pripremu. Također možete napraviti slatki ili slani pohani kruh.
Sastojci potrebni za pripremu slatkog pohanog kruha su:
- 4 jaja
- 150 ml mlijeka
- 2 žličice cimeta
- 8 kriški kruha starog dva dana
- maslac
- javorov sirup
Upute za pripremu slatkog pohanog kruha:
U srednjoj posudi umutite jaja, mlijeko i cimet. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i izlijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da u nju stavite krišku kruha koju ćete koristiti.
Stavite svaku krišku kruha u smjesu s mlijekom i jajima, dopuštajući da se kruh malo upije.
Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite kruh dok ne porumeni s jedne strane, zatim okrenite i zapržite drugu stranu.
Poslužite pohani kruh s javorovim sirupom.