Kuharica /

Recepti i ideje kako se priprema pohani kruh

Image
Foto: Shutterstock

Hrskavi a opet mekani pohani kruh idealan je za doručak ili kao međuobrok. Ukoliko kod kuće ima stariji kruh i ne znate što učiniti s njim, uvijek možete napraviti pohani kruh.

1.10.2022.
10:23
Shutterstock
VOYO logo

Iako je priprema pohanog kruha veoma jednostavna i zahtijeva tek nekoliko sastojaka, možete pratiti razne recepte za njegovu pripremu. Također možete napraviti slatki ili slani pohani kruh.

Sastojci potrebni za pripremu slatkog pohanog kruha su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žličice cimeta
  • 8 kriški kruha starog dva dana
  • maslac
  • javorov sirup

Upute za pripremu slatkog pohanog kruha:

U srednjoj posudi umutite jaja, mlijeko i cimet. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i izlijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da u nju stavite krišku kruha koju ćete koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite svaku krišku kruha u smjesu s mlijekom i jajima, dopuštajući da se kruh malo upije.

Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite kruh dok ne porumeni s jedne strane, zatim okrenite i zapržite drugu stranu.

Poslužite pohani kruh s javorovim sirupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo