Quiche od slanine i poriluka
SASTOJCI:
Narežite poriluk i stavite ga u zasoljenu kipuću vodu.
- 30 dkg brašna
- 20 dkg maslaca
- 4 kom jaja
- 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 10 dkg slanine
- 20 dkg poriluka
Priprema:
Kako biste dobili prhko tijesto, umijesite brašno, maslac, jaja i sol. Tijesto potom stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i ostavite peći 10-ak minuta.
Narežite poriluk i stavite ga u zasoljenu kipuću vodu. Slaninu izrežite na kockice.
Kako biste dobili smjesu za quiche, izmiješajte jaja, vrhnje za kuhanje i malo soli. Ocijedite poriluk.
Na vruće tijesto, koje ste izvadili iz pećnice, dodajte slaninu, kuhani poriluk, papar te ga zalijte smjesom za quiche.
Sve zajedno vratite u pećnicu na 15-20 minuta.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.