Zobene pahuljice su izvrstan izvor dijetalnih vlakana, a upravo su topiva vlakna odgovorna za njihovu dobru prehrambenu vrijednost. Topiva vlakna poznatija su kao beta glukan koji je vrsta polisaharida, koji pomaže smanjiti kolesterol i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Zobene pahuljice možete pripremiti kao podlogu za kolače. Kako se radi podloga od zobenih pahuljica?
Sastojci za podlogu od zobenih pahuljica:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1/3 šalice višenamjenskog brašna
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 1/2 žličice soli
- 1/3 šalice maslaca
Upute za podlogu od zobenih pahuljica:
Pomiješajte zob, brašno, šećer i sol.
Dodajte maslac i mijesite dok smjesa ne postane mrvičasta.
Čvrsto ga pritisnite na dno i strane lagano podmazane tepsije.
Pecite na 200 stupnjeva 13-15 minuta ili dok kora lagano ne porumeni.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Nakon što se kora potpuno ohladi, nadopunite je kremom ili kremom po želji.