Ovaj jednostavan recept za pizzu od bezglutenskog brašna je gotov za svega 30 minuta te ga svatko može pripremiti. Čak i ako nikada prije niste radili domaću pizzu, pizza od bezglutenskog brašna nije veliki kuhinjski izazov.
- 420 g bezglutenskog brašna
- 1 žlica instant kvasca
- 1 ½ čajne žličice šećera
- 1 ½ čajne žličice soli
- 1 šalica tople vode
- 4,5 žlice maslinovog ulja
- Ostali dodaci za pizzu
Da biste pripremili ovu jednostavnu pizzu od bezglutenskog brašna najprije u veliku zdjelu stavite brašno, kvasac i šećer te umutite da se smjesa sjedini. Posolite, pa opet umutite da se dobro sjedini. Dodajte vodu i maslinovo ulje i miješajte na srednjoj brzini u mikseru dok se tijesto ne počne sjedinjavati.
Tijesto premjestite u nauljenu posudu i prekrijte. Stavite na toplo mjesto bez propuha da se diže oko sat vremena. Nakon što ste tijesto podiglo, stavite tijesto na lagano pobrašnjenu podlogu i odozgo malo pospite s još malo brašna. Tijesto malo premijesite dok ne postane glatko, a zatim ga podijelite na dva jednaka dijela. Pokrijte neiskorišteni dio da se ne osuši.
Drugu polovicu razvaljajte oklagijom na pobrašnjenoj površini, često pomičući tijesto da se ne lijepi. Po potrebi vrlo lagano pospite dodatnim brašnom. Tijesto za pizzu od bezglutenskog brašna je gotovo te sada možete pripremiti na pizzu staviti ostale dodatke za pizzu. Pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok kora ne porumeni. Pizza od bezglutenskog brašna je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!