Riba se može pripremiti na različite načine, a jedan od njih je riba u pivskom tijestu. Najprije pripremite pivsko tijesto za ribu u kojem ćete panirati ribu. Recept za pripremu pivskog tijesta za ribu je jednostavana, a baza je pivo.
Sastojci za pivsko tijesto s ribom:
- 2 bijele ribe
- žličica soli
- 1/2 žličice crnog papra
- šalica brašna
- žlica češnjaka u prahu
- žlica paprike
- 2 žličice soli
- jaje
- 1 1/3 šalice piva
- ulje
Postupak pripreme pivskog tijesta za ribe:
Dodajte ulje u veliki lonac ili fritezu. Zagrijte ulje.
U međuvremenu ribu narežite na štapiće. Osušite papirnatim ručnicima i začinite soli i paprom.
Za pivsko tijesto pjenasto umutite brašno, češnjak u prahu, papriku i začinjenu sol. Umiješajte lagano umućeno jaje, pa postupno umiješajte pivo dok se tijesto ne formira i više ne postane grudasto.
Brzo umočite ribu po komad u tijesto, a zatim stavite u vruće ulje. Kuhajte 3 do 4 minute ili dok riba ne dobije lijepu zlatnu boju. Ocijedite na rešetki i uživajte dok je vruće!